Antwoorden

Kan je parket plaatsen op vloerverwarming?

Ja, maar niet elke parketvloer of hout vloer is hiervoor geschikt. Enkel types zoals mozaiekparket of meerlagig parket hebben een voldoende warmteweerstand en behouden hun vorm wanneer deze aan hogere temperaturen worden blootgesteld. Hiernaast zijn er ook tal van plaatsingsvoorschriften om je nieuwe parketvloer te laten plaatsen.

Terug naar vragen

Wat is de prijs voor het plaatsen van parket?

Afhankelijk van de houtsoort en het type parket in combinatie met de oppervlakte, moeilijkheidsgraad van de plaatsing (kanten, buizen, …) alsook de behandeling van je parketvloer moet je gemiddeld rekenen tussen 15 en 90 euro per vierkante meter.
Neem gerust even contact op met ons voor een gerichte offerte voor het plaatsen van parket of houten vloer.

Terug naar vragen

Wat is het verschil tussen laminaat en parket?

Daar een laminaatvloer bestaat uit geperst materiaal dat veelal een kunststoffen laag bevat met een print in houtstructuren is parket meestal een natuurproduct.

Waar een laminaatvloer zeer onderhoudsvriendelijk is, is parket of houtvloer meer onderhoudsintensief.

Terug naar vragen

Kan ik parket in de badkamer plaatsen?

Ja! Maar het is belangrijke en goede keuze te maken in de soorten parket. Zo kan je best voor een meerlagen parket kiezen welke beter bestand is tegen vocht. Zo opteer je voor een houtklasse bamboe, teak of wengé. Ook de juiste lijm welke zorgt voor een goede waterdichtheid van de vloer. Zorg er ook voor dat alle kanten afgekit zijn met een waterdichte silicone. Afsluiten met een hardwaxolie om je vloer te beschermen tegen overtollig water.
Verder zal je steeds een stuk voorzichtiger met de vloer dienen om te springen dan vb. een stenen vloer.

Terug naar vragen